No to mamy dyskusję typu wyższości świat Bożego Narodzenia od Wielkanocnych :roll:
[O1] Głośniki wysokotonowe - kaput ? :(
Zwiń
X
-
[O1] Głośniki wysokotonowe - kaput ?
Witam,
Dziś dopiero zauważyłem że głośniki wysoko tonowe (gwizdki) nie grają (auto mam od tygodnia), myślałem że może spalone, dla upewnienia się podmieniłem na działające z innego auta, ale efekt jest ten sam. Wysoko tonowe nie grają a niskotonowe grają. Kostki podłączone obydwie na dolnym głośniku, więc powinno grać. Radio mam nie oryginale. Ku mojemu zdziwieniu po wyjęciu radia z wiązki od auta wychodzą tylko 4 przewody więc sądzę że tylko dwa głośniki podłączone. Czy gdzieś pod deską mam szukać przewodów od tweeterów ? Oba głośniki niskotonowe grają a gwizdki nieMacie może jakieś rozwiązanie bo już zgłupiałem ???
-
-
Zdejmij boczki i sprawdź czy nie było ingerencji w instalację...
To że obie wtyczki podpięte przy głośnikach niskotonowych wcale nie oznacza podłączenia głośników... :evil:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
_Mucha_, do radia z każdej pary głośników (wysokie tony + niskie) idzie po 2 przewody.
Zatem po 2 z LP, + 2 PP, + 2 LT i 2 PT daje nam łącznie 8 sztuk przewodów.
Jeśli autko wyposażone jest fabrycznie tylko w głośniki z przodu, to komplet kabli = 4 sztuki.
Skoro u Ciebie gwizdki nie grają (a te co wstawiasz na 100% są sprawne), to szukaj przyczyny w ich podłączeniu.
Może poprzedni właściciel miał wstawiony jakiś "customowy" zestaw z dodatkową zwrotnicą lub cokolwiek innego i po prostu kabelki są inaczej puszczone :diabelski_usmiechO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
Komentarz